2018 – Projekt poznato o nepoznatom – sličnosti u različitom

2018-02-16 .HRVATSKA KOSTAJNICA –  u kino dvorani Hrvatskog doma, za sve zainteresirane posjetitelje održan Koncert ljubavi i mira, u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Milivoja Cvetnića Hrvatska Kostajnica, Grada Hrvatska Kostajnica u suradnji sa Društvom Naša djeca Sisak i realizaciji kroz projekt “Nepoznato o poznatom sličnosti u različitom”. i  programsko područje “Zajedništvo” koji je financirao MZOS .. Pokrovitelj: Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice , a medijski pokrovitelj: radio Quirinus – Sisak. Moderator i voditeljica: Alisa Goražda, uz pojačanje u voditeljskom timu nekadašnja Dječja gradonačelnica grada Siska : Lea Blažević.

Uz etno glazbu Bošnjačke nacionalne zajednice grada Zagreba i Zagrebačke županije Bosana mješoviti pjevački zbor , te Mehmeda Goražda i soliste  približile su se dvije Kostajnice – Hrvatska i Bosanska. Rijeka Una uz glazbu bila je rijeka koja ne razdvaja i spaja , a aktivnim sudjelovanjem predstavnika vjerskih zajednica i predstavnika lokalne vlasti iz dvije države iskazano je povjerenje i želja za pogled u budućnost. U prepunoj dvorani na besplatnom koncertu posjetitelji iz Zagrebačke županije, Grada Zagreba i Sisačko – moslavačke županije uživali su uz etno glazbu ponajviše ljubitelji sevdaha. Trajanje koncerta duže duže od sata  i veliko zadovoljstvo svih nazočnih prikazalo je da uz zajedništvo i sklad moguć je život i u današnjem vremenu.. 

Zahvala svima koji su odvojili svoje vrijeme i uložili mnogo truda dajuči doprinos u organizaciju kako bi stanovnici pograničnog područja uživali u kulturnom događaju uz poštivanje i uvažavanje  tradicije i različitosti – glazba je sve ujedinila :

 sličnosti u različitom i zajedništvo koje je preduvjet za sretno odrastanje i život novih generacije.